Barbara Beernaert

Barbara Beernaert

Master in de farmaceutische zorg

Gepassioneerd door fytotherapie

Ik ben Barbara Beernaert en ben sinds 2009 afgestudeerd als Master in de Farmaceutische Zorg aan de UGent. Ik werk als apotheker in een publieke officina, maar combineer deze job met mijn passie voor fytotherapie.

Met Fytocare Beernaert ondersteun ik jouw gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier

Fytotherapie of kruidengeneeskunde kende de laatste jaren een grote opmars en is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. De producten, vooral voedingssupplementen, zijn gebaseerd op de medicinale werking van kruiden(extracten) en zijn een natuurlijke aanvulling op de klassieke geneesmiddelen.
Kruidentherapie kwam slechts gering aan bod tijdens mijn studies Farmacie en daarom besloot ik mij verder te verdiepen in deze discipline bij de gerenommeerde Primrose Academy in Oostende. Apotheker Philippe Gérard maakte mij er wegwijs in de werking van geneeskrachtige planten en hun invloed op de verbetering van de gezondheid, het welzijn en de vitaliteit.

Daarna voltooide ik nog een extra opleiding aromatherapie bij Geert Devlieghere, één van de grondleggers van de aromatherapie in Vlaanderen. Aroma- of geurtherapie is een belangrijk onderdeel van fytotherapie, maar werkt op basis van essentiële oliën van planten en kruiden.

Mijn farmaceutische kennis en mijn studies fytotherapie breng ik vakkundig samen in Fytocare Beernaert, hoogwaardige voedingssupplementen die ik onder private label op de markt breng om jouw gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier te ondersteunen.