Je bekijkt nu De ultieme reisapotheek: Natuurlijke supplementen voor onderweg.

De ultieme reisapotheek: Natuurlijke supplementen voor onderweg.

Op reis gaan is een heerlijk avontuur, maar kan soms ook een uitdaging zijn voor je gezondheid. Van maagklachten tot spierpijn, er kunnen onderweg allerlei kleine kwaaltjes de kop opsteken. Gelukkig kun je je reisapotheek voorzien van natuurlijke voedingssupplementen die je helpen om fit en gezond te blijven tijdens je avontuur. In dit artikel ontdek je welke supplementen je zeker mee moet nemen op reis en hoe ze je kunnen ondersteunen.

Natuurlijke supplementen voor in de reisapotheek

Arnica crème

Arnica staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling en pijn bij blauwe plekken en kneuzingen. Door regelmatig Arnica crème aan te brengen op de getroffen gebieden, kan het herstelproces versnellen en de genezing bevorderen. Het is een natuurlijk middel dat vaak wordt gebruikt als eerste hulp bij sportblessures en andere vormen van letsel.

Calendula speciaal crème

Voor kalmering van de huid na blootstelling aan de zon, is een product op basis van Calendula, zoals Calendula speciaal crème, ideaal. Deze crème biedt hydratatie en verzachting en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Circulaflore/Bioflavon

Om vermoeide en zware benen te verlichten na lange wandelingen of vluchten, kan een product zoals Circulaflore of Bioflavon verlichting bieden. De natuurlijke ingrediënten in deze supplementen stimuleren de bloedcirculatie en helpen bij het verminderen van zwellingen en vermoeidheid in de benen.

Cranberry speciaal

In het geval van een blaasontsteking kan een natuurlijk supplement zoals Cranberry speciaal helpen bij het voorkomen van urineweginfecties. De Cranberry-extracten staan bekend om hun antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen de urinewegen gezond te houden.

Digestinne

Voor een optimale spijsvertering onderweg, is het aan te raden om een product zoals Digestinne in te pakken. Dit supplement op basis van Citroenmelisse, Karwij, Anijs en Paardenbloem kan helpen bij het verteren van voedsel en het voorkomen van ongemakken zoals een opgeblazen gevoel.

Gastrine

Gastrine is een hormoon dat de productie van maagzuur reguleert en het behoud van een gezonde maagomgeving ondersteunt. Gember, Zoethout, Blaaswier en Mastiekboom dragen bij aan een normale functie van het maagslijmvlies. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen helpen om maagklachten te verminderen en een gezonde spijsvertering te ondersteunen.

Gastroflore

Zoethout, Kamille en Goudsbloem, aanwezig in Gastroflore, worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun heilzame werking op de maag. Zoethout heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen bij brandend maagzuur. Kamille staat bekend om zijn kalmerende effect op de maagwand en kan maagkrampen verlichten. Goudsbloem bevat stoffen die de spijsvertering bevorderen en ontstekingsremmend werken in de maag.

Lactobacillus

Een goede darmmicrobioom is essentieel, zeker als je op reis gaat. Probiotica kunnen helpen bij het voorkomen en verminderen van maagdarmklachten, zoals diarree.

Urtica speciaal crème

Voor irritatie en jeuk veroorzaakt door insectenbeten, kan een kalmerende en jeukwerende crème zoals Urtica speciaal crème wonderen doen. Dit product, op basis van Brandnetel, helpt de huid te verzachten en irritatie te verminderen.

Valeriaan speciaal

Voor een goede nachtrust, zelfs wanneer je onderweg bent, kan een supplement zoals Valeriaan speciaal tabletten ondersteuning bieden. De ontspannende kruiden zoals Valeriaan, Passiebloem en Citroenmelisse in dit product bevorderen een rustgevende slaap zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van slaapmiddelen.

Slot

Met deze natuurlijke supplementen in je reisapotheek ben je goed voorbereid op alle uitdagingen die je onderweg kunt tegenkomen. Ze kunnen je helpen om fit, gezond en energiek te blijven, zodat je optimaal kunt genieten van je reis.