ALPHALIPONZUUR

46,95

  • Anti-oxidant met een zeer brede werking in het lichaam.
  • Bevat het actieve R-alphaliponzuur.

Op voorraad

Beschrijving

Alphaliponzuur

Inhoud: 60 caps 

Ingrediënten: 

R-alphaliponzuur 250mg – Calciumfosfaat (vulstof) 38mg – HPMC (cellulose capsule) 119,5mg – Magnesiumstearaat plantaardig (anti-klontermiddel) 7,5mg – Chlorophyl (kleurstof capsule) 0,5mg. 

Gebruik: 

1 tot 2 capsules per dag tijdens de maaltijden. 

Notificatie: AS 34/160 

Omschrijving:

Alphaliponzuur is een zwavelhoudend vetzuur, dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Alphaliponzuur is een belangrijk molecuul, dat zich in elke cel van het menselijk lichaam bevindt. Preciezer gezegd: het bevindt zich in de mitochondria van elke cel: de energiefabriekjes waar suikers worden verbrand en omgezet in de energie die het menselijk lichaam nodig heeft. Alphaliponzuur is derhalve essentieel voor de cellulaire energieproductie. Alphaliponzuur geniet zijn grootste faam als anti-oxidant; als stof die vrije radicalen elimineert. Feitelijk is het een bijzonder krachtig breedspectrum anti-oxidant.

Alphaliponzuur komt in twee vormen voor. De natuurlijke, lichaamseigen R-vorm en de synthetische S-vorm. De gezondheidsbevorderende effecten worden echter vrijwel uitsluitend toegeschreven aan R-alphaliponzuur, vandaar dat een supplement dat volledig uit de natuurlijke vorm bestaat de voorkeur geniet. Daarnaast is de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke vorm beter en kan er daarom volstaan worden met een lagere dosering.
 

Ons lichaam maakt zelf kleine hoeveelheden R-alphaliponzuur, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden.

Diabetes type 1 en 2 + diabetescomplicaties 

Alphaliponzuur blijkt in vitro de glucose-opname door cellen te stimuleren op dezelfde manier als insuline. Ook in vivo zijn er aanwijzingen dat dit het geval is. Experimenten hebben bevestigd dat alphaliponzuur in staat is de suikerverbrandingscapaciteit van insuline te verhogen en insulineresistentie te verminderen. Ook bij de preventie van type-I diabetes blijkt alphaliponzuur een belangrijke rol te spelen. Met name in Duitsland wordt alphaliponzuur al twintig jaar ingezet bij de behandeling van perifere zenuwschade bij diabetespatiënten, waar het gebruik voor deze toepassing zelfs officieel is geaccepteerd. Veel van de diabetescomplicaties, zoals polyneuropathie en cataract lijken voor een belangrijk deel een gevolg te zijn van beschadiging door vrije radicalen. 

Leverziekten 

Alphaliponzuur is erg belangrijk voor de leverstofwisseling en wanneer de lever onder stress staat, kunnen snel tekorten aan alphaliponzuur optreden.  

Neurodegeneratieve ziekten (Alzheimer, Parkinson) 

Weefsel van het centrale zenuwstelsel is zeer gevoelig voor oxidatieve beschadiging vanwege de hoge zuurstofconsumptie en hoge dichtheid van mitochondriën. Alphaliponzuur is één van de weinige anti-oxidanten die zeer gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kan passeren. Vanwege de zware-metalen chelerende werking van alphaliponzuur kan het daarnaast ook zijn dat alphaliponzuur een toxische stressfactor voor de zenuwen wegneemt. Een tekortschietende anti-oxidantdefensie door glutathiondeficiëntie blijkt een belangrijke rol te spelen in de ziekte van Parkinson evenals een aantal andere belangrijke neurodegeneratieve aandoeningen (zoals de ziekte van Alzheimer). De ernst van de ziekte blijkt in sterke mate samen te hangen met de mate van glutathiondeficiëntie. 

Energievoorziening 

Alphaliponzuur is een cofactor in het cellulaire proces waarbij koolhydraten, suikers, eiwitten en vetten in energie worden omgezet. Bij een tekort aan alphaliponzuur kan glucose niet adequaat in energie en ATP worden omgezet. 

Verhoogde oxidatieve stress
Alphaliponzuur is in staat de verbruikte voorraden anti-oxidant direct te regenereren, zodat ze opnieuw vrije radicalen kunnen neutraliseren. 

 

Voor algemene antioxidantbescherming is 100 mg per dag toereikend. In de therapie van diabetes worden meestal hogere doses gebruikt, variërend tussen 300 en 600 mg per dag.

 

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De aangegeven dosering niet overschrijden. Goed gesloten en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ALPHALIPONZUUR” te beoordelen