SALIE

18,95

Salie

  • heeft een kalmerend en verzachtend effect op de mond, keel en stembanden
  • helpt nachtelijk zweten te verminderen (ook tijdens de menopauze)
  • draagt bij tot een normaal comfort tijdens de menstruatie
  • helpt de vertering te ondersteunen
  • draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem

Op voorraad

Beschrijving

Salie

Inhoud: 180 tabl

Ingrediënten:

Microkristallijne cellulose (vulstof) 260mg – Fructo-oligosacchariden (FOS) 100mg – Salvia officinalis (Echte salie blad) extract 100mg – Talk (anti-klontermiddel) 30mg – Magnesiumstearaat (anti-klontermiddel) 10mg.

Gebruik:

3 tot 6 tabletten per dag met wat water.

Notificatie: PL 34/204

Omschrijving:

Salvia komt uit het Latijn en betekent genezen. Het feit dat een dergelijke naam aan een plant werd gegeven, weerspiegelt de brede therapeutische waarde die men de plant toedichtte. Al duizenden jaren worden door volkeren op verschillende continenten Salvia soorten benut bij diverse aandoeningen. Binnen Europa is Salvia officinalis vooral als mondwater en gorgeldrank bekend om zijn therapeutische waarde bij mond- en keelinfecties. Diverse terpenen en fenolzuren uit Salie vertonen in-vitro een breed spectrum aan antibacteriële, antimycotische (schimmelwerend) en antivirale eigenschappen. Als oraal fytotherapeuticum wordt het ook ingezet bij:

  • Maagproblemen: door de aanwezige bitterstoffen werkt Salie maagversterkend en spijsverteringsbevorderend. Het kamfer, bornylacetaat en thuyon in de etherische olie werkt krampwerend op maag en darmen en helpt bij winderigheid en opgeblazen gevoel.
  • overmatig transpireren: Salie werkt centraal kalmerend op het warmterugelerend centrum.
  • overgangsklachten: Salie heeft een zachte oestrogene werking bij oestrogeentekort en een afremmende werking bij overmaat aan oestrogeen

 

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De aangegeven dosering niet overschrijden. Goed gesloten en buiten het bereik van kinderen bewaren.

 

Salie