Aanbieding!

TEUNISBLOEM SPECIAAL

11,50

Bron van Gamma-Linoleenzuur (omega-6 suppletie)

Teunisbloemolie ondersteunt een normale menstruatie en voedt en beschermt de huid.

! TEN MINSTE HOUDBAAR TOT 09/24

Op voorraad

Beschrijving

Teunisbloem speciaal

Inhoud: 90 caps

Ingrediënten:

Oleum Oenotherae biennis (Teunisbloemolie) 500mg – Gelatine (capsule) 160mg –  glycerol (geleermiddel) 47mg – Vitamine E (D-alpha-tocoferolacetaat) 5mg – water 10mg.

Referentie-inname: 6 capsules = 30mg Vit E of 250%RI

Gebruik:

3 x daags 1 tot 2 capsules tijdens een maaltijd.

Notificatie: NUT_PL 102/60

Omschrijving:

De Teunisbloem (Oenothera biennis) staat bekend om haar fraaie, gele bloemen en komt van oudsher voor in Noord- en Zuid-Amerika, maar is ondertussen in vele landen te vinden.

Teunisbloemolie is rijk aan gammalinoleenzuur (GLA). GLA is een onverzadigd omega-6 vetzuur, dat nauwelijks in de voeding voorkomt en in het lichaam wordt gevormd uit (cis)linolzuur. Vaak vindt deze omzetting in beperkte mate plaats, waardoor minder eicosanoïden (lokale hormoonachtige stoffen zoals prostaglandines) van het gunstige type 1 worden gevormd. Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn een te hoge consumptie van transvetzuren, verzadigde vetten, suiker, alcohol en koolhydraten en een tekort aan essentiële voedingsstoffen, die bij deze omzetting betrokken zijn (magnesium, vitamine B6, niacine, zink, magnesium, selenium, vitamine C, vitamine E). Niet iedereen maakt het enzym delta-6-desaturase, dat linolzuur omzet in GLA, in dezelfde mate aan. Bij ouderen bijvoorbeeld is het enzym in mindere mate aanwezig.

GLA heeft een ontstekingsremmende en immunomodulerende werking, remt onnodige aggregatie van bloedplaatjes, helpt atherosclerose tegen te gaan, ondersteunt de gezondheid van gewrichten, botten en huid (droge en schilferige huid, huidveroudering) en bevordert een normale en regelmatige vrouwelijke cyclus (PMS).

Oenothera biennis (Teunisbloem)

 

Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De aangegeven dosering niet overschrijden. Goed gesloten en buiten het bereik van kinderen bewaren.